Stichting adoptievoorzieningen
Voorbereiding en nazorg op een lijn
Veelgestelde vragen
Contact English
Handen op globe

Adoptiekind in de groep - basisschool

Met de meeste adoptiekinderen gaat het goed op school. Maar sommigen hebben het moeilijk of lopen vast. Vaak is er een relatie tussen hun (leer)problemen en hun moeizame levensstart. Met de juiste begeleiding en aanpak, kunnen ook deze kinderen hun schooltijd goed doorlopen. 
  

Artikelen  

Intake

Waar kunt u op letten bij de intake van een adoptiekind op school? Op deze webpagina leest u er meer over en krijgt u tips. Naar de pagina.

Brochures

'Adoptiekind in de groep'

Wat kunnen leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers doen om een adoptiekind goed te laten functioneren op school? Deze brochure bevat kernachtige informatie voor leerkrachten over adoptie, met veel praktijkvoorbeelden en tips. 

12 pagina's
Prijs: € 4,95 (incl. verzendkosten)

  
'Adoptiekind op de basisschool: informatie voor leerkrachten

http://adoptie.nl/userfiles/images/Cover_Adoptiekind_basisschool_leerkrachten.jpgWat kunnen leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers doen om een adoptiekind goed te laten functioneren op school? Deze brochure bevat uitgebreide informatie voor leerkrachten over de achtergrond van adoptiekinderen, ontwikkeling en ontwikkelingsachterstanden, het belang van een veilige gehechtheid en veel praktijkvoorbeelden en tips. 

52 pagina's
Prijs: 9,95 (incl. verzendkosten)

  

Stel ons uw vragen

Heeft u een vraag over een adoptiekind in uw klas? Neem dan contact met ons op, tel. 030 - 233 03 40 (keuzenummer 3, ma t/m met do 9.30-12.30 uur) of mail naar consultatie@adoptie.nl.

Deskundigheidsbevordering op maat

Wilt u met uw hele team uw deskundigheid op het gebied van adoptie vergroten? Dan kunt u een adoptiedeskundige uitnodigen voor een teamvergadering, een casuïstiekbespreking of voor het geven van een lezing of training.
Neem contact op met Stichting Adoptievoorzieningen, tel. 030 - 233 03 40 (keuzenummer 3, ma t/m met do 9.30-12.30 uur) of stuur een e-mail

 Vragen? Bel 030 233 03 40 (maandag t/m vrijdag 9.00 - 14.00 uur)